Sushi

De Japanse keuken wordt beschouwd als één van de grootste ter wereld. Zij bevat weinig cholesterol, vet en calorieën. Bij Sushi Point wordt de sushi met de grootste zorg en attentie vers klaargemaakt.

Wat is sushi?

Sushi is één van de populairste gerechten in Japan. Veel mensen denken dat sushi staat voor rauwe vis. Dat is niet helemaal correct. Het Japanse gerecht dat enkel uit rauwe vis bestaat heet sashimi. Sushi wordt bereid met Japanse kleefrijst en zoete rijstwijnazijn in combinaties met veelal rauwe vis. Maar er bestaan ook verschillende sushi combinaties met gekookte vis en andere ingrediënten.

De meest bekende sushi is de nigiri sushi. De sushi rijst wordt bekleed met bijvoorbeeld een dun stukje rauwe vis. Een andere, veel voorkomende sushi variant is de maki. De rijst wordt samen met een stukje vis of groente in een nori (gedroogd zeewiervel) gerold.

Hoe eet je sushi?

Sushi wordt gegeten met sojasaus of teriyaki saus (zoete sojasaus) en wasabi (een scherp mierikswortelpasta). De sojasaus wordt samen met de wasabi, naar smaak in een bakje gemengd. Vervolgens wordt de sushi met behulp van chopsticks in de sojasaus gedoopt.